Recept - Smoothies

Tack Clara för att du fick mig att fatta att man faktiskt kan göra smoothiesen innan man går och lägger sig! Jag stiger upp vid 5:25 och tror knappast det är så populärt att stänga på mixerstaven vid den tidpunkten.

Hallon & Banansmoothies med grönt te

1½ dl Vaniljyoghurt 0,5% [90 kcal]
ca 1 dl Hallon [19 kcal]
1-2 msk Kallt grönt te (Här kan man hälla i egentligen hur mycket eller lite man vill då det inte gör någon skillnad på kalorierna.) [0 kcal]
½-1 st Banan (Beror lite på hur söt man vill ha smoothiesen och hur mycket banansmak man vill ha) [50-100kcal]Häll i yoghurten, hallonen, teet och bananen och mixa allt med en mixerstav alt. i en mixer (funkar även med en elvisp, men då behöver man i regel mosa frukten och bären innan).


Klart!

Kalorier: Detta beror ju helt klart på vad man använder för yoghurt och hur mycket banan man använder, men just min innehåller 209 kcal.

Om man vill att allt ska hålla över natten så slår man helt enkelt in det med plast.

Mycket smidigt ifall man, som jag, har svårt att komma upp på morgonen och fruktansvärt svårt att äta utan att må illa sådär på morgonen.


Kommentarer
Postat av: linnea

jag brukar göra med naturell lättyoghurt för att slippa sockret helt. Men de flesta tycker det är för surt..Vad har teet för inverkan i just smoothin?

2010-01-25 @ 13:44:58
URL: http://katinheldine.blogg.se/
Postat av: Joel

det såg inte helt fel ut du ;)

2010-01-27 @ 09:57:59
URL: http://konzo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Hälsa