Gå ut och gå!

Att göra något så simpelt som bara ut och gå i 30 minuter kan göra skillnad! Nu har jag varit riktigt slarvig med det, men när jag gick ca 30 minuter varje kväll så märkte jag skillnad på bara någon vecka. Jag kände mig piggare, gladare och orkade gå snabbare och längre för varje dag i stort sätt.

Nu kan det ju dock kännas väldigt jobbigt att en bara sätta fötterna utanför dörren då det är så kallt, men det gäller att vara bestämd så funkar det! Några trix jag använde mig av för att komma utanför dörren när det var skitväder var att bestämma att klockan 18 (som exempel) så måste (!) jag gå ut och gå! Och var det riktigt tasktigt väder så kunde man säga till sig själv att "Just idag är det så dåligt väder att jag nöjer mig med bara 10 minuter".

10 minuter kanske inte verkar särskillt mycket
, och det är det inte heller. Men det är så mycket bättre än 0 minuter, eller hur? Man ska inte vara för hård mot sig själv. Då funkar det inte!

Och tänk på att första, andra och tredje gången är värst när det gäller allt. Att gå ut och gå, att gå på gymmet osv. Men för varje gång blir det lättare och det hamnar snabbt i en rutin. Det gäller bara att bryta gamla rutiner och skapa nya.

Ett tips!
Gå ut medan det fortfarande är ljust, det kan ge dig lite mer motivation. Nu kan det ju vara svårt när det mörknar så fort, men varför inte gå ut och gå på lunchrasten? Eller kanske ställa bilen lite längre bort från jobbet? Gå ned till stationen istället för att åka buss dit eller att stiga på/hoppa av en eller flera hållplatser tidigare? Det finns mycket man kan göra och det är bara en själv som sätter begränsingarna.

Bild


Kommentarer
Postat av: Petra

Kul med lite varierande inlägg! Sparar din blogg och kommer tillbaka! :) ha en bra dag!

2010-01-27 @ 09:47:09
URL: http://metrobloggen.se/petrahermansson

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Hälsa